Medische Fitness – Fysiotherapie Bral – St. Jansteen
Heerstraat 6 4564EC St. Jansteen Tel:0114-311406

Fysiotherapie Bral

Welkom bij Fysiotherapie Bral.

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes.

Onze enthousiaste therapeuten staan graag voor u klaar.

U bent van harte welkom.

Medische Fitness

‘Nederland in beweging’ wordt tegenwoordig vaak gescandeerd door allerlei gezondheidsinstellingen. Regelmatig lichamelijke activiteit verlaagt de kans op hart- en vaatziekten, osteoporose, diabetes mellitus type II, colonkanker, angst en depressie(Pate,1995). De medische fitness is bij uitstek een uitstekende methode om ‘het bewegen’ te starten. Onder vakkundige begeleiding d.m.v. een fysiofitscan een lichamelijk onderzoek ondergaan om daarna met een individueel aangepast trainingsschema te kunnen trainen.

Niet alleen voor oudere mensen of beginnende sporters is de fitness een uitstekend middel om goed op maat te kunnen sporten maar ook voor ex-sporters die wegens blessures met hun sport gedwongen waren te stoppen is fitness een mooie oplossing om te blijven bewegen. Na een gericht onderzoek kan onder vakkundige begeleiding meestal met lichamelijke beperkingen nog goed worden gefitnesst. Zelfs kan er vaak middels fitness en onder vakkundige leiding na verloop van tijd nog een oplossing worden gevonden om de vroegere sport al dan niet met aanpasing terug op te pakken.

De fysiofitscan is een hulpmiddel om cliënten te adviseren en te begeleiden bij het (weer) (gaan) bewegen voor gezondheid en fitheid. Deze is toegankelijk voor een breed publiek. Door middel van verschillende tests wordt een indruk van de conditie van de cliënt verkregen. De uitkomst van de tests wordt vergeleken met normwaarden zodat een betrouwbare vergelijking te maken is. Er is zowel aandacht voor lichamelijke fitheid als voor gezond bewegen en er wordt gezocht naar mogelijkheden die zoveel mogelijk aansluiten bij het leefpatroon van de cliënt.

Voor een medische fitness of een fysiofitscan kan u contact opnemen met Richard Bral.